• Produktkategorier

    • Kontaktuppgifter

 • Tips & råd
 • Utställning
 • Referenser
    • Länkar

 • Kontakt

Funderingar vid köp av fönster

När det kommer till att förbättra hemmet så är det en stor investering att byta ut dina gamla fönster mot nya.
Nya fönster förbättrar inte bara hemmets utseende, de ger också en mängd andra fördelar som kan spara dig pengar, förbättra luftkvalitén, rädda möbler & mattor från att blekna av solens UV-strålar, öka värdet på din bostad och massa annat.

Här har du några funderingar vid köp av fönster:

Material: Det finns flera olika material att välja mellan när det kommer till fönster. Trä, Trä/Alu, PVC. Varje material har sina för & nackdelar, så det är viktigt att välja de material som passar dina krav bäst.

Stil: Det finns många olika stilar av fönster att välja mellan, allt från moderna stilrena till traditionella allmoge profiler, sidohängda, fasta, vridbara mm.
Nya fönster har oftast mindre karm och mer glas, vilket gör att du får ett större ljusinsläpp av naturligt ljus.
Fundera på vilken stil som passar ditt hems estetik bäst och som samtidigt uppfyller dina funktionella behov.

Storlek: Om du ska beställa fönster, se då till att det är rätt mått du angett. Detta för en enkel installation och slippa att såga ut för större fönster, eller bygga igen för mindre fönster.
Vi på Byggvaruförmedlingen kommer alltid hem till er för en slutmätning innan lagd order. Detta för att alla parter ska känna sig trygga.

Energieffektivt: Om du vill spara in på dina elkostnader så ska du leta efter fönster med ett högt energieffektivt betyg. Det kan du se genom U-värdet, ju lägre U-värde desto bättre isolerar det från kylan. Alla fönster som har ett U-värde på 1,0 eller lägre räknas som ett energieffektivt fönster. Klicka här för att komma till vår artikel om energieffektiva fönster.

Pris: Glöm inte att tänka över din budget när du köper nya fönster.
Det finns en stor räckvidd av priser när det kommer till fönster, och du kommer nästan alltid hitta något som passar dig både prismässigt och funktionellt.
Fönster kan vara en dyr engångskostnad, men sparar istället in massor på elkostnaderna.
Vi på Byggvaruförmedlingen har betalningsalternativ: Faktura, Klarna, Wasa kredit räntefritt & Wasa kredit lån.

Garanti: Glöm inte att fråga om garantin på dina nya fönster.
En bra garanti kan ge sinnesfrid och skydda din investering vid eventuella problem.

Installation: Fundera över om du själv vill installera dina nya fönster eller om du vill anlita en snickare att göra jobbet. Att installera fönster själv kan vara en jobbig process då det är ett väldigt ansträngande arbete att lyfta runt på både de gamla fönstren, och de nya fönstren som oftast är betydligt mycket tyngre.
Vi på Byggvaruförmedlingen erbjuder nästan alltid montage vid offert/köp av fönster, och vi har även 10 års garanti på våra fönstermontage.

Ni är alltid varmt välkomna in till vårt kontor/showroom för att få mer inspiration, känna och klämma på produkter & tips och råd om vad som passar ert hem bäst. Vi har ju trots allt över 30 års erfarenhet i branschen.

Dela:

Andra recensioner

Välj rätt fönster

Fönster har en stor betydelse för hemmets utseende och ger även huset en personlighet.Utöver utseende så ger fönster även viktiga funktioner som ventilation, isolering och

För- och nackdelar

Ibland kan det vara svårt att komma fram till vilket material man vill ha på sina nya fönster.Vissa vill ha trä, vissa vill ha trä/aluminium

Energieffektiva fönster

Byt till energieffektiva fönster och spara pengar. Ett fönster räknas som energieffektivt om det har ett U-värde på 1,0 eller lägre (ju lägre siffra desto

Kontakta oss